Vad ska man inte missa i Portugal?

Det finns så mycket att se och göra i Portugal, men här är några av de saker du inte bör missa när du besöker landet:

  1. Lissabon – Portugals huvudstad är en fantastisk stad att utforska, med en rik historia, arkitektur och livlig kultur. Missa inte att besöka Belém Tower, Jerónimos-klostret och São Jorge-slottet.
  2. Porto – beläget vid floden Douro är Porto känt för sina vackra kullerstensgator, portvin och broar. Besök de historiska portvinshusen och prova det utsökta vinet som regionen är känt för.
  3. Algarve – södra Portugals soliga kuststräcka är populär för sina vackra stränder, golfbanor och pittoreska städer och byar. Utforska området genom att besöka några av de populära stränderna som Praia da Rocha eller Lagos.
  4. Sintra – beläget bara en kort tågresa från Lissabon är Sintra känt för sin vackra arkitektur och slott. Besök Pena Palace, Quinta da Regaleira och Sintra National Palace.
  5. Azorerna – en ögrupp bestående av nio öar som ligger i Atlanten. Området är känt för sin unika natur, med gröna skogar, vulkaner och varma källor. Besök den populära ön São Miguel och prova den läckra maten och drycken som regionen är känd för.

Sammanfattningsvis finns det så mycket att se och göra i Portugal, men att besöka Lissabon och Porto, utforska Algarves stränder, uppleva Sintras vackra slott, besöka Azorerna och njuta av Portugals mat och dryck är några av de saker du inte bör missa när du besöker landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *