De 8 bästa resmålen för en solsemester i Portugal

Portugal är känt för sina vackra stränder, fantastiska kustlinjer och behagliga klimat året runt. Det är därför landet lockar många besökare som söker en solsemester. I den här artikeln listar vi de åtta bästa resmålen för en solsemester i Portugal, och vad som gör varje plats unik.

  1. Algarve är Portugals mest kända soldestination och erbjuder en rad fantastiska stränder och vikar, inbäddade bland de dramatiska klipporna som kännetecknar kusten. Här kan du njuta av solen på stränder som Praia da Marinha, Praia da Falésia och Praia da Rocha. Algarve är även känt för sina golfbanor, sparesorter och utmärkta fiskrestauranger.
  2. Madeira, en ögrupp belägen i Atlanten, är känt för sin frodiga grönska, dramatiska landskap och milda klimat. Funchal, huvudstaden, lockar besökare med sin charmiga gammaldags arkitektur och trädgårdar. På Madeira kan du njuta av solen vid Lido-området, besöka de naturliga poolerna i Porto Moniz eller vandra längs de berömda levadorna.
  3. Azorerna, en annan ögrupp i Atlanten, erbjuder en unik blandning av sol, natur och kultur. Med nio vulkaniska öar att utforska, kommer du aldrig att få nog av denna exotiska destination. Besök Furnas på São Miguel för att uppleva varma källor och geotermiska pooler, eller njut av solen på Santa Maria, känd för sina vita sandstränder.
  4. Lissabon Portugals huvudstad, Lissabon, är en utmärkt destination för en solsemester. Belägen vid floden Tejo, kan du njuta av solen vid flera stränder i närheten, som Praia de Carcavelos och Praia da Adraga. Utforska stadens historiska stadsdelar, som Alfama och Belém, och besök Jerónimos kloster och Belém-tornet.
  5. Cascais är en charmig kuststad som ligger nära Lissabon och är populär bland både turister och lokalbefolkningen. Här kan du njuta av solen på stränder som Praia da Ribeira, Praia do Guincho och Praia da Rainha. Cascais är även känt för sina museer, som Museu Condes de Castro Guimarães och Casa das Histórias Paula Rego.
  6. Porto Santo är det perfekta valet om du vill uppleva en lugnare solsemester är Porto Santo, en liten ö i Madeira-arkipelagen, en perfekt destination. Den 9 km långa sandstranden, Praia do Porto Santo, är öns största dragplåster. Utforska Christopher Columbus hus, som idag är ett museum, och njut av den lokala maten på de många restaurangerna.
  7. Ericeira är en pittoresk fiskeby och ett surfparadis beläget norr om Lissabon. Här kan du njuta av solen på stränder som Praia do Sul, Praia dos Pescadores och Praia da Foz do Lizandro. Ericeira är även känt som ett världsarv för surfning och lockar både nybörjare och erfarna surfare från hela världen.
  8. Lagos är en historisk stad belägen i västra Algarve och erbjuder en perfekt blandning av kultur och sol. Besök den charmiga gamla stadsdelen, beundra de färgglada byggnaderna och utforska det imponerande Forte da Ponta da Bandeira. Njut av solen på stränder som Praia do Camilo och Praia Dona Ana, eller åk på en båttur längs de spektakulära klippformationerna.

Portugal är en skattkista för solälskare, med något för alla smaker och intressen. Oavsett om du föredrar livliga stränder eller lugna vikar, historiska städer eller avskilda öar, erbjuder Portugal en rad fantastiska destinationer som garanterar en oförglömlig solsemester. Packa din solkräm och din kamera, och upptäck det bästa av Portugal på din nästa soliga äventyr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *