Saker att veta innan du reser till Portugal

Planerar du en resa till Portugal? Denna fantastiska destination erbjuder både rik historia och vacker natur, men det är viktigt att vara väl förberedd inför din resa. Här är några saker att veta innan du reser till Portugal.

 1. Språk
  Portugisiska är det officiella språket i landet. Många portugiser talar även engelska, särskilt de som arbetar inom turistnäringen. Men det är alltid bra att kunna några grundläggande fraser på portugisiska för att göra din resa ännu smidigare.
 2. Valuta
  Euron (EUR) är den officiella valutan i Portugal. Kreditkort accepteras generellt sett, men det är bra att ha kontanter för mindre inköp eller på platser där kreditkort inte accepteras.
 3. Klimat
  Portugal har ett behagligt medelhavsklimat med milda vintrar och varma, soliga somrar. Packa solskydd och hatt för att skydda dig från solen, samt en jacka för svalare kvällar.
 4. Ta sig runt
  Portugals kollektivtrafik är effektiv och prisvärd. Använd tåg, bussar och spårvagnar för att utforska städer och landsbygd. Det är även möjligt att hyra bil om du vill ha mer flexibilitet under resan.
 5. Mat och dryck
  Det portugisiska köket är känt för sina färska och smakrika rätter, ofta baserade på fisk och skaldjur. Prova lokala specialiteter som pasteis de nata (custard tart) och bacalhau (torkad och saltad fisk). Vin är en viktig del av den portugisiska kulturen, så missa inte chansen att smaka på lokala viner.
 6. Siesta
  Många butiker och restauranger stänger för en kortare period på eftermiddagen, vanligtvis mellan kl. 13 och 15, för siesta. Planera dina aktiviteter i enlighet med detta och passa på att vila eller utforska under dessa timmar.
 7. Respektera kulturen
  Var uppmärksam på lokala sedvänjor och visa respekt för den portugisiska kulturen. Klä dig anständigt när du besöker religiösa platser och var medveten om att rökning inomhus är förbjudet på de flesta platser.
 8. Säkerhet
  Portugal anses vara ett säkert land för turister, men det är viktigt att vara uppmärksam på din omgivning och skydda dina värdesaker. Var försiktig med ficktjuvar, särskilt i större städer och på turisttäta platser.

Med dessa tips i åtanke är du nu redo att njuta av en fantastisk resa till Portugal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *