Sevärdheter i Lissabon

Lissabon, en stad som är full av historia, kultur och fantastiska sevärdheter. Lissabon är Portugals huvudstad och en av Europas äldsta städer, vilket betyder att den har en rik och varierad historia att utforska. Från medeltida slott och klostren till moderna konstgallerier och akvarier, finns det något för alla i Lissabon. Staden är också känd för sin vackra arkitektur, charmiga stadsdelar, färgglada kakelplattor och utsiktspunkter som erbjuder fantastisk utsikt över floden Tejo och staden. I denna guide kommer jag att visa dig några av de bästa sevärdheterna och platserna att besöka i Lissabon, så att du kan upptäcka allt som denna fantastiska stad har att erbjuda. Så ta på dig dina bekväma skor, ta med kameran och häng med mig på en resa genom Lissabon!

  1. Belem Tower (Torre de Belém) – Belém Tower är en historisk fästning och ett av Portugals mest ikoniska sevärdheter. Det ligger vid floden Tejo och byggdes på 1500-talet för att skydda hamnen i Lissabon.
  2. Jeronimosklostret (Mosteiro dos Jerónimos) – Detta kloster från 1500-talet är ett mästerverk av portugisisk arkitektur. Det ligger också i Belémområdet och är en annan av Lissabons mest besökta sevärdheter.
  3. Alfama – Alfama är en av Lissabons äldsta och mest charmiga stadsdelar. Det är känt för sina smala gränder, kullerstensgator och traditionella hus med färgglada kakelplattor.
  4. Castelo de São Jorge (São Jorge-slottet) – Detta slott på en kulle erbjuder en fantastisk utsikt över Lissabon. Det byggdes på 1100-talet och var tidigare hem för kungafamiljen.
  5. Rossio Square (Praça Dom Pedro IV) – Rossio är en viktig plats i Lissabons historia och är en av stadens mest ikoniska torg. Det är också en bra plats för shopping och restauranger.
  6. Lisbon Oceanarium (Oceanário de Lisboa) – Oceanariet är ett av Europas största akvarier och ligger i Parque das Nações-området. Det är känt för sin spektakulära akvarietunnel, där du kan se hajar, rockor och andra havslevande djur.
  7. National Palace of Ajuda (Palácio Nacional da Ajuda) – Detta palats från 1800-talet ligger i en hög belägen stadsdel och är känt för sin imponerande arkitektur och vackra trädgårdar.
  8. Chiado – Chiado är en annan av Lissabons mest populära stadsdelar, känd för sina trendiga butiker, kaféer och restauranger. Det är också hem till flera av stadens viktigaste teatrar och kulturella platser.
  9. Santa Justa-hissen (Elevador de Santa Justa) – Denna hiss från 1800-talet är en viktig del av Lissabons skyline och erbjuder en fantastisk utsikt över staden från toppen.
  10. Gulbenkian-museet (Museu Calouste Gulbenkian) – Gulbenkian-museet är en av Lissabons mest imponerande konstsamlingar och är känt för sin omfattande samling av europeisk konst, inklusive verk av Rembrandt, Rubens och Monet.

Det finns så mycket att upptäcka i Lissabon, men den här topplistan ger en bra översikt över några av stadens mest ikoniska sevärdheter och platser att besöka. Är du intresserad av andra sevärdheter i Portugal finner du vår topplista här.