Portugals färgsprakande festivaler och evenemang

Portugal, beläget i sydvästra Europa, är ett land som lockar besökare från hela världen med sin rika kultur, fantastiska stränder och historiska städer. Men landet har också en annan sida som är minst lika fängslande: dess många festivaler och evenemang som firas året om. I denna artikel presenterar vi några av Portugals mest populära årliga evenemang, som Lisboa Film Festival, São João Festival i Porto och Medeltidsmarknaden i Óbidos.

1. Lisboa Film Festival

Lisboa Film Festival, även känd som Lisbon & Sintra Film Festival, är en internationell filmfestival som äger rum i Portugals huvudstad varje höst. Festivalen, som startade 2007, är en hyllning till filmkonsten och erbjuder besökarna möjlighet att upptäcka både nya och etablerade talanger inom filmindustrin. Under festivalen visas ett brett utbud av filmer från olika länder och genrer, och evenemanget avslutas med en prisutdelning där bland annat bästa film, regissör och skådespelare koras.

2. São João Festival i Porto

São João Festival, eller Festas de São João do Porto, är en av Portugals största och mest älskade festivaler. Den äger rum varje år den 23:e juni i Porto, landets näst största stad, och firar skyddshelgonet São João. Festivalen är känd för sina livliga gatufester, färgglada parader, konserter och fyrverkerier. Traditionella element inkluderar att slå varandra lätt på huvudet med plasthammare och lökslingor samt att släppa upp önskeballonger, så kallade balões de São João, i natten.

3. Medeltidsmarknaden i Óbidos

Medeltidsmarknaden i Óbidos är en årlig händelse som äger rum i den historiska staden Óbidos, belägen cirka en timmes bilresa norr om Lissabon. Evenemanget tar besökarna tillbaka till medeltiden med hjälp av riddare, jonglörer, musiker och hantverkare som samlas i stadens gamla gator. Marknaden varar i cirka två veckor och bjuder på ett brett utbud av aktiviteter, inklusive tornerspel, teaterföreställningar, musik och dans. Besökarna kan även smaka på traditionell mat och dryck, såsom grillat kött, kryddiga korvar och mjöd.

Kulturupplevelse

Portugal erbjuder en rik kulturupplevelse genom sina många festivaler och evenemang som firas året om. Oavsett om du är filmälskare, fascineras av medeltiden eller vill uppleva en autentisk portugisisk gatufest, finns det något för alla smaker. Så nästa gång du planerar en resa till Portugal, glöm inte att inkludera några av dessa populära evenemang i din reseplan för att få en äkta och oförglömlig upplevelse av landets kultur och traditioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *