Semesterorter i Portugal

Portugal är ett land som ligger på den iberiska halvön i sydvästra Europa. Landet har en rik historia och kultur, vilket är tydligt i dess många fantastiska semesterorter. Från de soliga stränderna i Algarve till de majestätiska bergen i norr erbjuder Portugal något för alla. Här är bara några av våra favoriter!

1. Algarve

Algarve ligger i södra Portugal och är ett av de mest populära semestermålen i landet. Regionen är känd för sina vackra stränder, fantastiska klippor och klarblått vatten. Algarve är också ett populärt resmål för golfspelare, eftersom det finns många golfbanor på mästerskapsnivå i regionen.

Resa till Algarve

2. Lissabon

Lissabon är Portugals huvudstad och är ett av de mest populära turistmålen i landet. Staden är känd för sina pittoreska gator, historiska byggnader och sitt pulserande nattliv. Lissabon är också en utmärkt plats för att njuta av några av Portugals berömda fisk- och skaldjursrätter.

Resa till Lissabon

3. Porto

Porto ligger i norra Portugal och är känt för sin portvinsproduktion. Staden är också hemvist för ett antal historiska landmärken, bland annat Clérigos-kyrkan och Palácio da Bolsa. Förutom sitt vin och sin historia erbjuder Porto också en fantastisk utsikt över Dourofloden.

Resa till Porto

4. Madeira

Madeira är en ö som ligger utanför Portugals kust och är känd för sin frodiga vegetation och dramatiska klippor. Ön är också ett populärt resmål för vandring, eftersom det finns många stigar som slingrar sig genom Madeiras bergiga landskap. Förutom sin naturliga skönhet är Madeira också hemvist för ett antal historiska kyrkor och slott.

Resa till Madeira

5. Azorerna

Azorerna är en grupp av nio öar som ligger i Atlanten utanför Portugals kust. Öarna är kända för sina vulkaniska landskap, sin frodiga vegetation och sin dramatiska kustlinje. Azorerna är också ett populärt resmål för valskådning, eftersom det finns många arter av valar som kan hittas i vattnen runt öarna.

6. Coimbra

Coimbra är en stad i centrala Portugal och är hemvist för ett av landets äldsta universitet. Staden är också känd för sina pittoreska gator, historiska byggnader och sin livliga studentpopulation. Coimbra är den perfekta platsen för att lära sig om portugisisk kultur och historia.

7. Sintra

Sintra är en stad som ligger i bergen utanför Lissabon och är känd för sina sagolika slott och palats. I staden finns också ett antal parker och trädgårdar, vilket gör den till den perfekta platsen för att fly från Lissabons liv och rörelse.

8. Evora

Evora är en stad som ligger i södra Portugal och är känd för att vara en av de mest kända städerna i Portugal för sina romerska ruiner. I staden finns också ett antal medeltida kyrkor och slott. Evora är den perfekta platsen för att lära sig om Portugals romerska historia.

9. Fatima

Fatima är en liten stad som ligger i centrala Portugal och är känd för att vara platsen för Jungfru Marias uppenbarelser. Staden är också hemvist för en stor basilika och ett pilgrimscentrum. Fatima är den perfekta platsen för att uppleva portugisisk religiös kultur.

10. Portimao

Portimao är en stad som ligger i södra Portugal och är känd för sina stränder och sin livliga atmosfär. Staden är också hemvist för ett antal museer, konstgallerier och restauranger. Portimao är den perfekta platsen för att njuta av de sol och strand.

Om du planerar en resa till Portugal, se till att kolla in dessa tio fantastiska platser!

När ska jag åka till Portugal?

Den bästa tiden för en resa på våren är mellan slutet av april och maj. Då får du blommor, solsken och behagligt väder som träffar precis rätt balans mellan tillräckligt varmt för att inte vara för kallt men ändå tillräckligt svalt när nätterna blir kyliga när det blir mörkt. Du kan också njuta av att vandra under dessa månader och njuta av många äventyr!

Självklart kan du även åka till Portugal på solsemester men då kanske du går miste om alla potentiella utflykter eftersom det är lite för varmt för att vandra mitt på dagen.