Hotell i Portugal

Portugal är känt för sin fantastiska natur, rika kultur och varierande historia, vilket gör det till en av de mest populära turistdestinationerna i Europa. Landet har också ett brett utbud av hotellalternativ som passar olika budgetar och preferenser. Oavsett om du letar efter lyxiga femstjärniga hotell vid havet eller charmiga boutiquehotell i de historiska städerna, så finns det något för alla i Portugal. Många hotell erbjuder också en fantastisk utsikt över landskapet och kusten, liksom en mängd olika faciliteter som spa, utomhuspooler, gym, gourmetrestauranger och mycket mer. Och med Portugals varma gästfrihet och vänliga befolkning, kan du vara säker på en oförglömlig vistelse i detta vackra land. I denna guide kommer vi att utforska några av de bästa hotellen i Portugal, så att du kan hitta det perfekta stället att bo på under din resa till detta fantastiska land.

  1. Bela Vista Hotel & Spa – Detta femstjärniga hotell ligger i Portimão och har en fantastisk utsikt över Atlanten. Hotellet har också en spa-anläggning och en av Portugals bästa restauranger, VISTA Restaurant.
  2. Palácio do Governador – Beläget i hjärtat av Lissabon, detta lyxhotell ligger i en 1500-talspalats. Hotellet har en vacker trädgård och en utomhuspool, samt en spa-anläggning och en gourmetrestaurang.
  3. The Yeatman – Beläget i Porto, detta hotell har en fantastisk utsikt över floden Douro och staden Porto. Det är känt för sin utmärkta spa-anläggning och sin restaurang, som har två Michelinstjärnor.
  4. Six Senses Douro Valley – Detta femstjärniga hotell ligger i hjärtat av Douro Valley och är omgivet av vingårdar. Hotellet har en spa-anläggning, utomhuspooler och en restaurang med lokal mat.
  5. Memmo Príncipe Real – Beläget i Lissabons Príncipe Real-område, detta hotell har en fantastisk utsikt över staden och floden Tejo. Hotellet har en utomhuspool och en bar på taket, samt en restaurang som serverar lokala rätter.
  6. Vila Joya – Detta femstjärniga hotell ligger vid stranden i Albufeira och är känt för sin gourmetrestaurang, som har två Michelinstjärnor. Hotellet har också en spa-anläggning och en utomhuspool.
  7. Tivoli Palácio de Seteais – Beläget i Sintra, detta hotell ligger i en vacker 1700-talspalats. Hotellet har en trädgård och en utomhuspool, samt en restaurang som serverar traditionella portugisiska rätter.
  8. Conrad Algarve – Beläget i Quinta do Lago i Algarve, detta hotell har en avslappnad och lyxig atmosfär. Hotellet har en spa-anläggning, en utomhuspool och flera restauranger.
  9. Pousada de Lisboa – Beläget i hjärtat av Lissabon, detta hotell ligger i en 1400-talsbyggnad som tidigare var en kunglig residens. Hotellet har en takterrass med utsikt över staden och floden, samt en restaurang som serverar portugisiska rätter.
  10. InterContinental Porto – Palacio das Cardosas – Beläget i Porto, detta hotell ligger i en 1700-talsbyggnad och har en central placering nära stadens sevärdheter. Hotellet har en inomhuspool, en spa-anläggning och en gourmetrestaurang.

Dessa hotell erbjuder en utmärkt boendeupplevelse och är några av de bästa hotellen i Portugal. Varje hotell har sin egen unika charm och karaktär, så välj en som passar dina behov och budget