Sevärdheter i Portugal

Att hitta sevärdheter runt om i Portugal är verkligen inga större problem. De kanske dock inte är kända för sina byggnader och konstverk som många andra länder. Portugal är snarare känt för sin enormt vackra natur. Du kan därmed hitta många speciella naturliga platser som är väldigt sevärda. Här följer en del av dessa:

Ön Pico
Pico är en del av Azorerna som är en ögrupp som tillhör Portugal. Ön Pico beskrivs ofta som en miniatyrvärld, det beror på att ön har snö på topparna och jätte varmt och fin klimat närmre kusten. Ön känns väldigt verklig och levande och det gör att det blir som en miniatyrvärld vilket det även är. En underbar ö.

Staden Funchal
Funchal är Madeiras nästan fem hundra år gamla huvudstad och är med sina 120.000 invånare öns största stad. Hamnen i staden har alltid varit en viktig handels plats och så en idag. Staden och hamnen är alltså en viktig post i vägen mot Europa. Det finns även vackra vingårdar gör där man tillverkar det sk madeiravinet.

Golfbanor
För dig som gillar att vara aktiv på semestern har Portugal mycket att erbjuda. Många åker till exempel på golfresa till Portugal. Landet har ca 70 stora golfbanor varav väldigt många håller en riktigt hög klass.

Fotbollsresa
Är du istället väldigt fotbollsintresserad finns det stora möjligheter att se på bra fotboll i Portugal.

  • Kontakt: pontus.karlssons(snabela)gmail.com
Kontakt: info(a)portugalresa.se