Semesterorter i Portugal

Semesterorter Portugal

Här finner du information om de populäraste semesterorterna i Portugal. Läs här och se vilken semesterort som passar dig bäst.

Algarve
Det är solbadarens paradise vi talar om. Algarve har en 16mils underbar strandrämsa mot Atlanten. Området Algarve är placerat i södra Portugal och är en väldigt populär semesterort. Här finns nämligen både barnvänliga resorter och resorter för den som är lite mer partysugen. Algarve är även väldigt populärt beroende på att man kan åka dit året om. Det gör ju att de som driver hotell och likande i Algarve verkligen kan leva på det. Därför håller nästan allt i Algarve riktigt hög klass. Algarve är väldigt kända för att sitt nattliv i städerna Faro, Lagos, Portimão och Albufeira. De är även väldigt kända för att europas sydligaste udde ligger där. Åker du dit kan du få se en av världens vackraste solnedgångar.

Madeira
Madeira är först och främst känd för sin underbara natur och för sina blomsterprakter som kan ses överallt. Ön Madeira har även ett väldigt varmt och skönt klimat somgör det skönare att njuta av den fina naturen. De flest besökarna som besöker Madeira bor i staden Funchal. Där finns det fina parker att njuta av eller så är du bara på de fina hotellen när du inte är ute i naturen. Vandringar längs bergsstigar med utsikt över den vackra naturen som speglar sig i havet. Madeira är väll först och främst ett resemål för dig som vill njuta och leva i den underbara naturen.

Azorerna
Azorerna är en ögrupp som ligger mitt i Atlanten. Det är ett resemål som är kändt pga av sitt rika djur och naturliv. Det är det perfekta resemålet för dig som vill se mycket av djur och natur men även för dig som bara vill koppla av. Azorerna består av 9 öar och är Europas sydligaste utpost. Det vanligaste ändamålet när man åker till Azorerna är att man vill se många av de häftiga djurarter som finns där. Det finns många utkiksplatser för både delfiner och valar. Du kan komma nära många häftiga djur och njuta av naturen.

Lissabon
Lissabon är Portugals huvudstad och har ca 2 miljoner invånare inklusive förstäder. Väster om Lissabon ligger Portugals riviera där badorterna Estoril och Cascais ligger. Dessa badorter är väldigt populära och drar mycket av de badsugna resenärerna från Lissabon. Estoril är väldigt kändt för sitt internationella casino som håller väldigt hög klass och drar många besökare. Lissabon är kanske ändå är först och främst känd som den storstad det är. Det finns alltså möjlighet till fin shopping och bra nattliv.

  • Kontakt: pontus.karlssons(snabela)gmail.com
Kontakt: info(a)portugalresa.se