Portugals finaste stränder

Om du letar efter några av de bästa stränderna i Europa bör du definitivt kolla in Portugals fantastiska kustlinje. Från dramatiska klippor och steniga stränder till skyddade vikar och långa sandstränder finns det något för alla. Så oavsett om du vill koppla av i solen eller utforska lite mer, se till att lägga till Portugal på din lista över destinationer som du måste besöka.

Topplista med Portugals 6 finaste badstränder

  1. Praia da Rocha – Algarve
  2. Praia do Guincho – Cascais
  3. Praia da Ursa – Sintra
  4. Praia de Miramar – Lissabon
  5. Praia dos Pescadores – Madeira
  6. Praia da Falésia – Albufeira

Om du letar efter några av de bästa stränderna i Portugal behöver du inte leta längre! Dessa sex tips kommer garanterat att tillfredsställa dig, oavsett om du letar efter en plats för att koppla av eller njuta av vattensporter. Från den fantastiska Praia da Rocha i Algarve till den lugnare Praia dos Pescadores på Madeira finns det en perfekt strand för alla.

Praia da Rocha – Algarve

Praia da Rocha är en typisk portugisisk strand. Praia da Rocha ligger i den berömda Algarve-regionen och sträcker sig utåt längs en vidsträckt gyllene kustlinje. Det kristallklara Atlantenvattnet är perfekt för bad, medan klipporna som kantar strandens ena ände erbjuder några av Portugals finaste vyer. Besökare kan också utforska gömda vikar i närheten och dra full nytta av spännande vattensporter; från paddleboarding till jetski finns det något för alla på Praia da Rocha. De som vill koppla av eller äta en bit mat kan hitta en mängd kaféer, barer och restauranger runt strandpromenaden. Med sina läckra lokala skaldjur, sitt fantastiska landskap och sina otaliga aktiviteter är Praia da Rocha ett måste för solsökare i södra Portugal. Särskilt under sommarmånaderna välkomnar denna vykortsvänliga bit av paradiset tusentals glada turister som kommer för att njuta av den avkopplande atmosfären och den pulserande energin. Vare sig man vill suga upp lite välbehövligt havsvitamin eller bara vandra längs strandlinjen och ta del av allt som naturen har att erbjuda är Praia da Rocha en magisk plats som är värd att uppleva åtminstone en gång i livet!

Praia do Guincho – Cascais

Praia do Guincho ligger på toppen av naturparken Sintra-Cascais i Portugal och är en fantastisk kuststräcka. Sandstränder som omges av majestätiska klippor ramas in av Atlantens varma blå vatten och skapar en idyllisk strandflykt. Den avskilda viken får dig att känna dig som om du befinner dig världar bort från civilisationen – och ändå är det bara 30 minuters bilresa från Lissabon. Praia do Guincho är inte bara vacker att se på, den är också perfekt för roliga aktiviteter. De våldsamma vågorna vid högvatten gör surfing populärt bland både lokalbefolkningen och besökare, medan lågvatten erbjuder lugna stunder för långa promenader på gyllene sand eller cykelturer genom hisnande landskap. Med världsberömda restauranger, barer och nattklubbar i närheten samt utmärkta hotell och boenden för alla budgetar och smaker är de som ofta besöker Praia do Guincho eniga om att det finns något alldeles speciellt med detta gömda paradis som gömt sig bort från den upptrampade vägen i Portugal. Det lovar upplevelser fyllda av avkoppling, rekreation och imponerande skönhet – en verkligt oförglömlig plats som lockar besökare tillbaka gång på gång.

Praia da Ursa – Sintra

Praia da Ursa är en underbar, orörd strand i staden Sintra i Portugal. Området ser ut som något ur en saga med sin frodiga grönska, sina karga klippor omgivna av turkost vatten och spektakulära utsikt över Atlanten. Längst bort på stranden ligger den berömda 420 fot höga bågen Praia da Ursa, som är gjord av gul kalksten och kvartsitstenar. Denna naturligt bildade båge utgör en imponerande bakgrund för fotografier och lockar besökare från hela världen. Längs strandens längd finns lugna vikar där lokalbefolkningen och turister kan ta ett dopp i kristallklara pooler för att svalka sig och koppla av under soldränkta dagar. För ivriga vandrare finns det vackra kuststigar som slingrar sig mellan sanddyner och erbjuder hisnande vyer över kustbyar som ligger utspridda längs kusten. Praia da Ursz har verkligen något för alla och förtjänar att upplevas minst en gång i livet för sin skönhet och sitt lugn – det är en riktig gömd pärla!

Praia de Miramar – Lissabon

Lissabon är en livlig europeisk stad som är känd för sitt soliga väder, vänliga människor och livliga kultur. En av de mest ikoniska platserna är Praia de Miramar. Denna underbara remsa av gyllene sand ser ut mot den skimrande Atlanten och är omgiven av vidsträckta klippor som ger välkommen skugga under varma sommardagar. Vare sig du vill koppla av i solen eller ta ett uppfriskande dopp i havet erbjuder Praia de Miramar ett idylliskt resmål för alla besökare och lockar stora skaror året runt. Förutom att sola och bada kan besökare till Miramar njuta av en mängd olika strandaktiviteter, från jetski till ridning längs sandstränderna. På kvällen kan de bege sig till någon av de många närliggande restaurangerna och barerna där de kan njuta av läckra fisk- och skaldjursrätter samtidigt som de beundrar den fantastiska utsikten över havet. Oavsett vad som för dig till Lissabon, se till att lägga till Praia de Miramar i din resplan – du kommer inte att ångra dig! Det är verkligen en liten bit av paradiset i det vackra Portugal.

Praia dos Pescadores – Madeira

Praia dos Pescadores, eller ”Fiskarnas strand”, är en speciell plats för dem som älskar kustens skönhet. Den här pittoreska platsen ligger nära Madeira i Portugal och erbjuder en otrolig utsikt över klippor som stiger upp ur Atlanten och en fantastisk strand som är översållad av fiskefartyg som kommer och går. Surfare kan dra nytta av de mindre vågorna längre ut på havet och till och med utforska vikar eller grottor som bildats av gamla vulkanutbrott. För dem som gillar en mer lugn upplevelse finns det på Praia dos Pescadores gott om platser att ställa upp för solbad, picknick och för att titta på fantastiska solnedgångar. Själva huvudstranden är skifferliknande men vackert färgad med små bitar som gnistrar som slipat glas i solljuset. Med ett sådant hisnande landskap i kombination med idylliska bekvämligheter som färsk fisk- och skaldjursstånd är det inte konstigt att Praia dos Pescadores är känd som ett paradis på jorden. Utnyttja detta otroliga resmål innan dess välförtjänta popularitet skjuter i höjden!

Praia da Falésia – Albufeira

Praia da Falésia i Albufeira är en fantastisk kustdestination i Algarve i Portugal. Stranden sträcker sig från Vilamoura till Olhos de Agua, och dess unika landskap tar andan ur besökarna. I öster finns det dramatiska röda klippor med utsikt över den gyllene sanden, medan besökarna på den västra sidan av stranden hittar utmärkta naturliga pooler för simning. Praia da Falésia är perfekt för människor som vill koppla av och njuta av solen; de vidsträckta sandsträckorna gör den idealisk för solbadning och långa promenader. Trots sin enorma popularitet förblir stranden ren och välskött – lokalbefolkningen är stolt över att se till att deras miljö förblir vacker. Det finns gott om Instagram-värda platser längs denna fantastiska kuststräcka, där familjer kan samlas för att bada, bygga sandslott eller helt enkelt njuta av den vackra havsutsikten. Praia da Falésia är ett otroligt resmål som alla resenärer bör uppleva!

Portugals strandresmål

Portugal är ett välkänt strandresmål med en fantastisk vacker kustlinje längs hela landet. Från Lissabon till Algarve och Madeira finns det gott om hisnande stränder att njuta av. Nästa gång du planerar en resa till Europa får du inte glömma Portugals underbara stränder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *